Молитвы святителю Арсению, епископу Тверскому, чудотворцу

Молитвы - Молитвы Святым (А)

 

Молитва первая
О великий угодниче Божий, святителю отче Ар­сение! Се приносим тебе хвалебное пение мы, грешнии и недостойнии чада твоя, и величаем подвиги и добродетели твоя, и многую ми­лость твою ко всем с верою притекающим к отеческому твоему покрову. Приими с любо-вию приношение веры и любве нашея, и при­неси е Вседержителю Богу, от Негоже нисходит всякое даяние благо и всякий дар со­вершенный, и якоже благодетельствовал еси в земнем житии твоем всем искавшим твоея по­мощи, тако и ныне не лиши нас, отче благосердый, твоего пред Богом многомощнаго заступления. Се бо нетленныя и многоцелебныя мощи твоя дарова нам Господь во уверение, яко велие дерзновение имаши к Нему и яко много может предстательство твое пред Престолом благости Его. Темже не остави нас сирых и безпомощных, но присно поминай нас во святых небесных твоих молитвах. Укрепи наша стопы твердо и непоколебимо ходити пу­тем заповедей Господних, утверди руце наша к воздеянию молитвенному и к совершению добрых дел, согрей сердца наша любовию ко Господу и к жизни вечней. Испроси у Царя Небеснаго граду Твери и святей обители твоей благостояние и всей стране Российстей милость Божию и сохранение от всякаго зла. Испроси, святителю Божий, и всем, с верою прибегающим к раце святых мощей твоих и имя твое благоговейно призывающим, коемуждо дар благопотребен: недугующим исцеление, бедствующим избавление, печальным утеше­ние, заблуждшим истины познание, грешным исправление, подвизающимся преспеяние, и всем вся к жизни временней и вечней потребная, во славу дивнаго во святых Своих Бога, в Троице славимаго и покланяемаго, Отца и Сы­на и Святаго Духа. Аминь.



Молитва вторая
Призри от горних высот, святителю отче Арсе­ние, на нас смиренных и грешных, во умиле­нии душ и сердец к тебе прибегающих, верою крепкою на тя уповающих, любовию нелице­мерною просящих у тебе заступления. Тебе бо молитвенника благоприятнаго вемы ко Все­милостивому Богу. Пролей о нас твоя святыя молитвы и умоли Человеколюбца Господа не погубити нас со беззаконии нашими, но обратити нас к покаянию и исправлению, да про­чее время жития нашего земнаго, не в работе греху и страстем, но в делании заповедей Его святых и в благочестии провождаем и со бла­гою надеждою достигнем кончины нашея. В час же смертный наипаче явися нам, отче, за­ступник благий, ускори тогда на молитву о нас безпомощных и помози нам со причастием Таинств Божественных мирную и благую кон­чину улучити, грозныя мытарства воздушныя безбедно прейти и унаследовати Горнее Царст­во. Ей, святителю Божий, не презри нас и не посрами упования нашего, но буди о нас пред­статель немолчный к Богу. Пастырю наш доб­рый, упаси нас бодренными твоими молитва­ми и сохрани ненаветны от всякаго зла, да славим неизреченное человеколюбие Бога на­шего, Отца и Сына и Святаго Духа, и твое оте­ческое заступление, во веки веков. Аминь.

Молитва третья
О всехвальный святителю Христов и чудотворче, отче Арсение! Не забуди нас, чад святыя обители твоея и всех с верою и любовию при­бегающих к раце честных и многоцелебных мощей твоих, но поминай нас во святых твоих и благоприятных молитвах к Богу. Моли за вся христианы, отче святителю Арсение, и за святую сию обитель, юже вручи тебе Пречистая Владычица Богородица, мним бо тя выну предстояща Христу Богу нашему и Пречистей Его Матери и имуща велие к Ним дерзновение. Аще бо телом и преставился еси от нас, но душею жив сый, неотступен пребывавши с нами духом. Сохраняй нас твоим предстательством пред Престолом Небеснаго Царя от козней вражиих, от соблазнов мира, во зле лежащаго, и от всякия скорби и нужды. О преблагий пастырю и учителю нaш, отче Арсение! К тебе припадаем и тебе молимся, молися всесильно­му Богу о пользе душ наших, и испроси нам время на покаяние, да очистившеся от всякия скверны греховныя, Небесному Царствию наследники сподобимся быти со всеми правед­ными, от века угодившими Господу нашему Иисусу Христу, Емуже подобает всякая сла­ва, честь и поклонение со Безначальным Его Отцем и с Пресвятым Духом, ныне и присно и во веки веков. Аминь.