Молитвы святой великомученице Екатерине

Молитвы - Молитвы Святым (Е)

 

Молитва первая
О святая Екатерино, дево и мученице истинная Христова невесто! Молим тя чрез особливую благодать, еюже предвари тя Жених твой, Сладчайший Иисус: якоже по­срамивши прелести мучителя, мудростию
твоею пятдесят ветий победила еси и, на­поивши их Небесным учением, к свету истинныя веры наставила еси, тако испроси и нам оную Божию мудрость, да и мы, расторгнувше вся козни адскаго мучителя и презрев мира и плоти соблазны, достойны явимся Божественныя славы и к разширению святыя нашея православныя веры сосуды достойны соделаемся, и с тобою в Не­бесной скинии Господа и Владыку нашего Иисуса Христа хвалим и прославляем во вся веки. Аминь.



Молитва вторая
О святая дево и мученице Екатерине! Мо­лим тя: призри на бедствия нас, грешных раб Божиих (имена), сотвори нас горняя мудрствовати, а не земная. Поспеши нам молит­вами твоими побеждати плотская похотения, к миру пристрастие и козни злых духов, на нас злобно воюющих; да твоим предстательством во дни жития сего свободни явимся от враждебных их нападений и по исходе от воз­душных их истязаний. О премудрая дево! Да­руй нам вся яже к пользе прошения, можеши бо многая испросити у Возлюбленнаго Жениха твоего, Христа Бога нашего. Мы вемы, яко много может молитва праведнаго, поспешествуемая благостию Милосердаго Бо­га, Емуже слава, честь и благодарение все­гда, ныне и присно и во веки веков.

Молитва третья
О, святая великомученице Екатерино, избранный чистоты сосуде, столпе православия, надежная предстательни­це наша, явившая нам сама вину умоляти тя, подвижнице законная, святая на святей горе свято почиваю­щая! Молим тя: приникши свыше, вонми гласу моления нашего, призри на бед­ствие рабов твоих, просвети омрачение ума нашего, сотвори нас горняя мудрствовати, а не земная. Поспеши нам молитвами твоими побеждати плотская похотения, пристрастия к миру и козни злых духов, на нас злобно воюющих: да твоим предста-тельством во дни жития сего свободни будем от враждебных их нападений и по исходе от воздушных их истяза­ний. О, премудрая дево! Даруй нам вся, яже к пользе прошения: можеши бо многая испросити у возлюбленнаго Жениха, Христа Бога нашего. Мы вемы, яко много может молитва праведнаго, поспешествуемая благоутробием милосердаго Бога, Емуже слава, честь и благодарение всегда, ныне и присно и во веки веков. Аминь.